MERSİN BAROSU TEMELİMİZ SAĞLAM”

Lozan Anlaşması'nın imzalanmasının 91. yılında Mersin Barosu, Türkiye Cumhuriyeti, Lozan Antlaşması ile temelleri atılan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti'ni sonsuza kadar koruyacaktır” mesajı verdi.

24.07.2014 14:29:15 0
MERSİN BAROSU TEMELİMİZ SAĞLAM”

 

Lozan Anlaşması’nın imzalanmasının 91. yılında Mersin Barosu, “Türkiye Cumhuriyeti, Lozan Antlaşması ile temelleri atılan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti’ni sonsuza kadar koruyacaktır” mesajı verdi.

 

 

Bağımsız Türkiye’nin kuruluş belgesi olan Lozan Anlaşması’nın imzalanmasının 91. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, önemli mesajlar verdi. Kurtuluş Savaşının ardından Türkiye’nin uluslararası alanda siyasal, hukuksal ve ekonomik ilişkilerinin bağımsızlık temelinde yeniden tanzim edildiği ve bugün de yürürlükte olan Lozan Anlaşması’nın, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık sembolü olduğunu bildiren Antmen, “Bundan 91 yıl önce toprakları Sevr haritaları ile paylaşılmış bir ülkenin; emperyalist devletler karşısında diz çökmeyerek bağımsızlığını ilan ettiği gündür bugün. Lozan’dan bugüne aradan geçen süre zarfında Lozan Anlaşması ile elde edilen kazanımlarımızın birer birer yok edilmeye çalışıldığı malumdur.

Bugün; güçler ayrılığı ortadan kaldırılmakta, yargı hızla siyasallaşmaktadır. Etnik, dinsel ve mezhepsel farklılıklarla insanlarımızın birbirine kırdırılmasının senaryoları hazırlanmakta, Sevr yeniden canlandırılmak istenmektedir.

 

“ORTADOĞU KANA BULANDI”

 

Lozan Barış anlaşmasının ruhu, kapitülasyonlara karşı aldığı kesin tavır ile her bakımdan bağımsızlıktır… Bugün emperyalist güçler tarafından eskiye dönüş özlemi içinde Yeni Dünya Düzeni adı altında genişletilmiş Ortadoğu Projesi’nin haritaları uygulanmaya çalışılmakta, Ortadoğu coğrafyası kana bulanmaktadır.

Unutulmamalıdır ki; Türkiye Cumhuriyeti böylesi bir tabloda doksan bir yıldır, Misak-ı Milli sınırları içinde özgürce yaşamakta ise kuşkusuz bunu Lozan’a borçluyuz.

Bugün doksan bir yıllık birikimi yok sayıp, birlikte yaşama kültürünü yok etmek isteyenler ne kadar uğraşsalar da Türkiye Cumhuriyeti, Lozan Antlaşması ile temelleri atılan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti’ni sonsuza kadar koruyacaktır.

Bu önemli günde, bizlere bu kıvancı yaşatan; Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan Lozan Anlaşmasının mimarları Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve emeği geçen tüm arkadaşlarını minnetle anarken, hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu

 

‘’HABERİN OLDUĞU HER YERDE’’

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00